top of page
WhatsApp Image 2022-04-24 at 2.21.20 PM.jpeg

Lucas Dante

Artist Of The Month - Mei

Lucas “LUCASDANTE” Karssen
Beatmaker/Producer. 19. Utrecht

Van jongs af aan kon Lucas geen genoeg krijgen van grote Nederlandse DJ’s als Martin Garrix en Armin van Buuren. Het was in die tijd dan ook zijn grootste droom om diezelfde richting op te gaan. Voor zijn 11e verjaardag kreeg hij van zijn ouders een klein mengpaneel en zo maakte hij voor het eerst kennis met het draaien (en daarna ook het maken) van house muziek. 

In de beginjaren van zijn middelbareschooltijd op het Utrechts Stedelijk Gymnasium ontstaat er bij Lucas een voorliefde voor hip-hop/trap. Zijn DJ apparatuur verandert langzaam in DAW software en met behulp van veel Youtube tutorials begint zo zijn avontuur in de wereld van zware 808s en snelle hi-hat rolls. 

  • Instagram

Zijn Verhaal

Een aantal jaar experimenteren verder begint Lucas met het publiceren van zijn ‘beats’ op kanalen als Instagram en Youtube. Al snel wordt dit opgepakt en zijn het de jongens van Amsterdamse rap formatie Black Acid die begin 2018 als eerst met Lucas de handen in een slaan. 

Het consistent online publiceren van zijn beats begint langzamerhand steeds meer op te vallen in de Nederlandse hip-hop scene en zo melden zich steeds meer artiesten om met hem samen te werken. Ook komt hij op deze manier in contact met zijn huidige managementbureau.  

Vandaag de dag heeft Lucas met verschillende internationale topacts gewerkt zoals D-Block Europe, SL, en JAY1 en is hij goed voor tientallen miljoenen online streams. Hij tekende in 2021 zijn eerste publishingdeal bij BMG. Binnen de hip-hop scene specialiseert Lucas zich in subgenres als ‘Drill’, maar ook werkt hij, aan de andere kant van het spectrum, in de Pop/EDM kant. 

Uit een recent interview met UK platform Mixtape Madness blijkt dat hij in de tussentijd veel nummers heeft gemaakt met grote (internationale) artiesten die nog wachten op een release.

Lucas Dante

Artiest van de maand

Lucas Dante

Neem een kijkje in het leven van Lucas Dante

LINK UP !

Lucas zou het graag waarderen als je hem volgt op Spotify & Instagram.

  • Instagram
bottom of page